Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auktion för de gamlas skull

/
  • Auktion på gång. Röda Korset i Bergby låter all behållning från loppisverksamheten gå till bygdens gamla. Kurt Lindström, Karin Åberg och Monica Westergren-Hulth tar emot skänkta alster.

Röda Korset i Bergby förgyller de gamlas vardag. All behållning från loppisverksamheten går till de boende på Solbergahemmet. Nu är det dags för årets stora auktion, och många skänker en massa fina saker just nu.

Annons

Genom att många skänker gamla saker till Röda Korset kan insatserna för de gamla fortsätta med utflykter, bingo, pubaftnar och mycket annat.

Förutom väntjänstuppdrag, så har Röda Korset även köpt in både en hörslinga och en storbildsanläggning till de boende på Solberga.

Varje månad öppnas dörrarna till loppisen i Röda Korsets välbesökta källarlokal i centrala Bergby, en verksamhet som bara ökar med tiden.

Nu blir det alltså även en auktion på en del av de skänkta föremålen.

– Vi har fått många fina gamla skolplanscher från Lions, de ska vi sälja, och mycket annat förstås, säger Monica Westergren-Hulth.

Ordförande Karin Åberg visar upp en raritet; en handgjord hippie-jacka, en kreation av mockabitar, garn, fransar och tyg.

– Den tillverkades av Sollefteå-konstnären Einar Schelén när han var 90 år gammal. Den är jätteläcker, menar Karin Åberg.

Jackan, planscherna och allt det andra ropas ut på Röda Korstes auktion i Bergby 22 oktober.

Mer läsning

Annons