Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avverkningen på T-udden polisanmäld

/

Avverkningen av värdefull lövskog på T-udden har polisanmälts. Det är kommunens bygg- och miljöförvaltning som lämnat in anmälan om brott mot områdesskydd och otillåten miljöverksamhet.

Annons

Skövlingen av värdefull lövskog på T-udden uppmärksammades stort i Arbetarbladet i början av månaden. Området är tilltänkt som Gävles nästa naturreservat och de kommunala bolagen Gävle Energi och Gästrike Vatten har avverkat en yta på 20 gånger 200 meter för att kunna dra fram fjärrvärme- och vattenledningar.

Skandal och dunderfel var några av omdömena om avverkningen. Projektet har nu stoppats.

På fredagen lämnade byggnads- och miljöförvaltningen in en anmälan till polisen. Eftersom man inte hade ansökt om dispens från strandskyddet kan det bli fråga om brott mot områdesskydd. Det andra brottet som kan komma i fråga är otillåten miljöverksamhet.

– Anmälan är skriven och ärendet ska lottas på miljöåklagare som beslutar om vidare förundersökning, säger polisens jour- havande förundersökningsledare Kalju Poltrago.

Som bilaga till anmälan finns bland annat fotografier där följderna av avverkningen är dokumenterade. Än så länge finns ingen misstänkt för brotten.

Mer läsning

Annons