Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badglada njuter av värmen

/
  • NYTTA MED NÖJE. Felix Björklund och Benjamin Wasniowski skruvar på propelleraxeln samtidigt som de badar och njuter. Uppe på soldäck sitter Mirille Wasniowski och hunden Indra. De ska ta tillvara på helgen  i Eggegrund.

Och så kom sommarvärmen tillbaka. Lagom till helgen passade flera på att bättra på solbrännan och njuta av augustisolen.

– Det här är min sista semestervecka. Bra slutkläm med värmen. Vi har badat så mycket som möjligt, säger Carin Holm.

Annons

Klockan är 15.25. Solen steker och termometern flyger upp till 27 grader, i vattnet 19 grader. De som tagit semester i augusti kan vara nöjda med den senaste veckan då ett högtryck parkerat sig över Gävle.

– Jag har tagit semester två dagar den här veckan. Jag hade två veckor tidigare och då regnade det bara, säger Jenny Eriksson.

Hon har tillsammans med väninnor och deras barn besökt stranden under slutet av veckan.

– Vi har varit här sedan klockan 12. Det har blivit flera dopp. Jag tycker att det ofta är finare väder här än på Bremmen, det är väl lokalt, säger hon.

Ute vid bryggan är det full fart. Bredvid segelbåten Indra badar Benjamin Wasniowski och Felix Björklund. De lagar en aluminiumkula på propelleraxeln.

Snart bär det i väg mot Eggegrund.

– I fjol hade jag semester vid den här tiden. Då var det åtta grader och regn, säger Benjamin Wasniowski.

Enligt SMHI fortsätter det efterlängtade sommarvädret. Hela helgen väntas strandväder och upp till 26 grader. Under måndagen och tisdagen blir det molnigare och något svalare.

Mer läsning

Annons