Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badrumsbranden kan ha varit mordförsök

/
  • TILL SJUKHUS. Flera barn fick föras till sjukhus efter en brand i en lägenhet på Öster i Gävle på lördagseftermiddagen.

Mannen som brännskadades i en lägenhet på Öster för en vecka sedan anhölls på fredagen misstänkt för mordförsök. Polisen misstänker att det var han som satte eld på sin tjugo år yngre fru, som sedan dess vårdas för livshotande skador.

Annons

Det var förra lördagseftermiddagen som mamman, pappan och tre barn fick föras till sjukhus. Barnen hade inte skadats av branden i lägenheten och kunde tas omhand av andra anhöriga, medan både mamman och pappan fick föras vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Branden har förbryllat polisen. Mannen ska ha sagt att det börjat brinna när de skulle grilla, men i lägenheten fanns ingen grill. Och kvinnans brännskador var mycket omfattande trots att det brunnit ganska lite i lägenheten.

Även pappan fick allvarliga brännskador, men i går eftermiddag kunde han dock förhöras av polis på sjukhuset.

Anhölls för mordförsök

Efter förhöret beslutade åklagare Birgitta Fernlund att anhålla honom misstänkt för försök till mord. Jourhavande förundersökningsledare vid Gävlepolisen kunde i går kväll inte berätta några detaljer kring om mannen erkänt eller hur polisen misstänker att brottet har gått till.

I början av nästa vecka väntar sig polisen svar från Statens kriminaltekniska laboratorium. Då framkommer det till exempel om personerna hade fläckar av brandfarlig vätska på kläderna.

Tidigare har brottsrubriceringen varit allmänfarlig vårdslöshet men på fredagen ändrades den alltså till försök till mord.

Mer läsning

Annons