Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag för åklagaren i misshandelsfall på Öster

Ett rejält bakslag för åklagaren. Det blev resultatet i dagens rättegång om en grov misshandel på Öster i början av februari.
Trots att händelsen var videofilmad av en granne ville både offret och den 28-årige gärningsmannen tona ned det hela.

Annons

Arbetarbladet har i flera artiklar berättat om den 37-årige man som natten mot 5 februari blev grovt misshandlad på Öster i Gävle.

Själv har mannen hävdat att händelsen var ett rasistiskt påhopp av tre berusade män ute på gatan, men den förklaringen har varken polis eller åklagare trott på.

I stället hävdade åklagaren under dagens rättegång att 37-åringen blivit rått och hänsynslöst misshandlad av en 28-åring, som till sin hjälp hade sex andra män.

De sex medhjälparna hjälpte till att sätta skräck i 37-åringen så att han inte skulle våga slå tillbaka och röjde efter misshandeln undan blodspår i snön.

Åklagarens starkaste bevismaterial var en videoupptagning som en granne till 37-åringen spelat in.

På filmen syns tydligt hur 28-åringen slår 37-åringen i ansiktet utanför porten och inne i trapphuset vid 37-åringens bostad.Ställd mot videobeviset medgav både offer och gärningsman att 28-åringen hade utdelat några slag mot 37-åringen, men båda berättade att 28-åringen efteråt hade bett om ursäkt och att de båda hade kramat om varandra som vänner.

De allvarliga skador som 37-åringen fick, bland annat hjärnskakning och ansiktsfrakturer, förklarade han hade uppstått när han senare under kvällen blivit överfallen av tre män med ”rakade huvuden”.

– Jag tror inte på dig, men det är ditt liv, sade åklagaren Peter Olofsson uppgivet till 37-åringen efter förhöret med honom.

Alla 28-åringens sex medhjälpare var kallade som vittnen, men när åklagaren förstod att alla parter hade pratat ihop sig insåg han det hopplösa i att driva målet vidare och struntade helt enkelt i att kalla in flera av vittnena till förhör.

28-åringen ska ändå sitta fortsatt häktad, åtminstone fram till på tisdag då rättegången i ett annat misshandelsfall ska hållas mot honom.

Det inträffade drygt två veckor senare, då han ska ha slagit en polisstudent i huvudet.

Mer läsning

Annons