Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en åtalas för Östermisshandeln

Sju personer har varit misstänkta för en grov misshandel på Öster i början av februari. I dag åtalades dock bara en av dem. De andra sex är kallade som vittnen till rättegången.
– Då måste de berätta vad de vet under sanningsed, säger åklagaren Mikael Hammarstrand.

Annons

Det var en 37-åring som misshandlades grovt av ett antal män natten till 5 februari. Själv sa han efteråt att det handlade om ett rasistiskt påhopp. Den teorin har polisen avskrivit. Nu tror man i stället att det kan handla om obetalda skulder, eventuellt i samband med narkotikahantering.

Polisen vet att flera av de sju misstänkta har varit på platsen när misshandeln ägde rum. Det finns bland annat en videofilm som en granne har tagit som visar det. Där finns dock inte själva misshandeln med.

28-åringen som nu åtalas greps drygt två veckor senare i samband med en annan misshandel. Han slog till en polisstudent på krogen och greps. När han togs in i arresten var hans mobil uppkopplad mot hans mammas mobil. Hon bandade samtalet och gripandet har nu polisanmälts som en kränkning mot 28-åringen. Poliser hörs bland annat kalla honom "jävla nolla". Själv skriker han könsord till poliserna.

Polisens internutredare i Västerås har ännu inte avslutat utredningen om den anmälan.

Fyra av de sju andra misstänkta för misshandeln greps och satt anhållna ett par dagar för en tid sedan. De släpptes emellertid på fri fot.

– Vi vet att de har varit på platsen, men det har hittills inte gått att utreda vad de har gjort där, säger Mikael Hammarstrand.

Han utesluter inte att förundersökningen mot dem kan återupptas om det kommer fram nya uppgifter.

 

Mer läsning

Annons