Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara nyförvärv i GUBB-bandet

/
  • BLANDAT BETYG. Mindre publik, färre lokaler och färre gästande band från andra orter, jämfört med tidigare år. Men ändå en trevlig jazzspäckad eftermiddag. Så sammanfattade några som varit med alla fem år som Kulturskolejazzen funnits. Johan Pettersson, trummor, Adam Norell, saxofon, och Per Hellström, saxofon, spelar alla  i Sandviken Small Band.
  • UNGT STORBAND. Gamla GUBB blev för gamla, så nya förmågor har nyligen tagit över. Konserten i går var orkesterns första tillsammans.
  • JAZZAR. Kulturskolejazzen gick av stapeln i Sandvikens Folkets hus i går. Den unge trombonisten Mats Hägerlind var solist när GUBB, Gävleborgs Ungdoms Big Band, spelade Bertil Fälts låt Verkmackan

Närmare 20 ungdomsstorband och smågrupper spelade på Kulturskolejazzen i Sandvikens Folkets hus i går. Bland dem fanns en helt ny upplaga av GUBB, Gävleborgs Ungdoms Big Band.

Annons

Ute strålade solen och på stan var det vårmarknad. Tuff konkurrens för Kulturskolejazzen kan tyckas.

– Ja, det är väl lite lite publik. Annars är det bra, säger Johan Pettersson, som sitter med sina kompisar och väntar på att spela med Sandviken Small Band där han är trummis.

– Det är kul att det händer lite kultur i Sandviken, säger Adam Norell, som spelar saxofon.

Han har redan spelat med sitt band Treva, en instrumental pop/blues-grupp från Kulturskolan i Sandviken.

Nu återstår för hans del en konsert med Sandviken Small Band och en med soulbandet Nautilus.

Ett av storbanden som spelade i går var GUBB, Gävleborgs Ungdoms Big Band. Det var ett helt nytt gäng unga musiker som bara spelat ihop ett halvår och som gjorde sin första konsert i går på Kulturskolejazzen.

Det var femte året som jazzfestivalen genomfördes. Tanken är att skapa ett forum där länets unga jazzmusiker kan framträda och möta en publik, och inte minst för att träffa likasinnade. På kvällen bjöds alla medverkande på en stipendiekonsert med Sandviken Big Band. Sandviken Big Bands stipendium gick i år till sångerskan och violinisten Monika Hoffman, och Jonkens stipendium delades av pianisten Martin Borgh och Alexander Carlberg som spelar trummor.

Mer läsning

Annons