Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbro – kändis redan efter ett par månader

Rännandet på bjudningar har gett lön för mödan. Redan efter ett par månader som landshövding är Barbro Holmberg en Kändis i Gävle.
63 procent av alla tillfrågade känner igen.

Annons

– Jag har verkligen prioriterat utåtriktat arbete och tackat ja till alla officiella inbjudningar. Att vara ute bland folk har dessutom varit ett sätt för mig att få mer kunskap om regionen, säger Barbro Holmberg.

Fem gymnasieelever på Borgarskolan har på uppdrag av Arbetarbladet visat en bild av Barbro Holmberg och frågat 200 personer om de vet vem människan på bilden är. 126 svarade rätt och 74 visste inte vem hon var.

Huvudpersonen själv verkar inte förvånad.

– Jag har besökt hembygdsföreningar, officiella invigningar, stora och små företag. Det har resulterat i att jag har träffat många och jag tycker det har varit ett bra sätt att lära mig mer om mentaliteten här.

I princip har hon tackat ja till alla inbjudningar och bara nekat de som krockat tidsmässigt. Något som syns tydligt i landshövdingens fulltecknade kalender för de senaste fyra månaderna.

– Det går inte att jobba så här i sex år till, men som en inledning har det varit väldigt positivt. Hektiskt ibland, men jag har även fått mycket energi.

– När jag blev landshövding tänkte jag åka till Stockholm på helgerna. Det har jag inte behövt. Här finns allt jag behöver – närheten till naturen, bra restauranger och rikt kulturliv.

Det enda hon saknar är vännerna i huvudstaden som däremot har åkt och hälsat på henne i Gävle några gånger.

Barbro Holmberg är inte bara landshövding hon är dessutom svärmor till världens största golfstjärna – Tiger Woods. Hur mycket det har påverkat Gävlebornas kunskap om henne är oklart.

– Ni skulle ha haft en följdfråga om det. Det kan mycket väl vara så att de känner igen mig som Tiger Woods svärmor. Men jag föredrar att bli igenkänd för den jag är.

– Haha, ja det stämmer, men jag föredrar nog landshövding.

Mer läsning

Annons