Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn skrämde inbrottstjuvar som kan vara skyldig till flera inbrottsförsök

Under fredagen inträffade två inbrottsförsök i Gävle där tjuvarna vid båda tillfällena blev påkomna innan de sprang från platsen. Polisen har säkrat en kofot och arbetar nu för att se om det är samma gärningsmän.

Annons

LÄS OCKSÅ: Granne stoppade inbrottstjuvar

På eftermiddagen förra fredagen inträffade ett inbrottsförsök i Bomhus i Gävle. De misstänkta gärningsmännen blev dock avskräckta när de insåg att huset de försökte ta sig in i inte var tomt.

Ett av barnen som bor i huset var hemma och hörde hur det väsnades på nedervåningen varpå hen gick ner. De två maskerade männen sprang då ifrån platsen.

LÄS OCKSÅ: Två inbrott i Torsåker – försökte ta sig in i vapenskåp

Några timmar senare inträffade ytterligare ett misstänkt inbrottsförsök vid Sätrahöjden, något som Arbetarbladet redan berättat om. Vid det tillfället såg en granne vad som pågick och konfronterade gärningsmännen som sprang från platsen.

Med hjälp av en spårhund kunde polisen hitta en kofot som tjuvarna troligen använt sig av vid inbrottsförsöket. Polisen ska nu säkra upp eventuella spår och undersöka brytmärkena på dörrarna för att se om det finns någon koppling mellan inbrottsförsöken.

Polisen har vaga signalement på tjuvarna som var maskerade men tillvägagångssättet tyder på att det kan vara samma gärningsmän vid inbrotten.

LÄS OCKSÅ: Fler polisnyheter från länet

Mer läsning

Annons