Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen i centrum på Balkongfesten

/
  • Jonna Zetterström, 6 år, och Josephine Fumudo, 7 år, jämförde glöd- och ledlampor med hjälp av vevgeneratorer. Instruktionerna kom från energipedagogen Samuel Costa Nordvall på Gävle Energi.
  • Amelie Othén med dottern Sally, 4 år.
  • Sagoberättaren Marit Bojang läste och dramatiserade sagor för barnen i sagotältet.
  • Clownfamiljeföreställningen Trio Smack var populär.

Årets balkongfest satsade på barnen.
Clowner, ponnyridning, sagoberättande och elexperiment fanns att se och prova på i Esplanaden under lördagen.

Annons

– Vi tycker att vi har hittat formen för kvällsarrangemanget men vill nu försöka nå ut till fler. Därför satsar vi mer på barn- och familjeaktiviteter dagtid i år, berättar Jonas Elverstig, intendent på Gävle teater.

Det såg ut att vara ett smart drag. Aktiviteterna i allén framför Gävle teater lockade omkring 600 besökare under lördagen.

– Det är betydligt mer än tidigare år. Jätteroligt med tanke på att det har varit riktigt badväder i dag, säger en nöjd Jonas Elverstig.

Gävle Energi och Högskolan i Gävle var på plats med olika energiexperiment som barnen fick prova på.

Inne i sagotältet sitter Margit Bojang och berättar sagor för barnen med stor inlevelse. Det är fullsatt i det lilla tältet.

– Barnen tycker om när man gör olika röster och när det är spännande. De får vara med och agera och till exempel härma hur räven, ugglan och ormen låter, berättar Margit Bojang, som vanligtvis berättar sagor på Stadsbiblioteket i Gävle.

Kvällsaktiviteterna har nu dragit igång framför Gävle teater, med årets konferencier Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson. Solen lyser på Gävle och det ser ut att bli en fin kväll.

Mer läsning

Annons