Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa säsongen på 30 år för Furuvik

/

I helgen stängde Tomas Ledin årets konsertprogram på Furuvik med ett nytt publikrekord och hela sommaren har varit en enda rekordsäsong för parken.

Texten är uppdaterad.

Annons

I söndags var sista dagen som Furuviksparken höll öppet för säsongen 2015 och nu redovisar parken sina besökssiffror från säsongen som är de bästa på över 30 år.

Totalt sett har strax över 263 000 gäster besökt parken vilket är en ökning på 10 procent jämfört med sommaren 2014.

– Dels har det varit bra artister som varit bokade, men en förklaring kan också vara att fler utifrån upptäcker Furuvik och att det parken erbjuder tilltalar många. Uppfattningen är att många kommer från Stockholm och Mälardalen, mer i detalj får vi vid analys av vår gästundersökning., säger marknadschefen Erika Rydstrand.

En bidragande faktor tror hon har varit sommarens konsertprogram där Sandvikensonen Tomas Ledin lockade närmare 15 000 personer när han spelade under helgen som var. Närmast bakom honom sett till besöksantal kom Magnus Uggla och Alice Cooper som båda lockade omkring 11 000 besökare. Dessa tre konserter har alla tre slagit publikrekord, på en och samma sommar.

– Det är helt otroligt. Det fanns inte i vår fantasi att det skulle bli så mycket folk. Nu känns det som att flera år av enveten marknadsföring mot till exempel Mälardalen har burit frukt. Många har fattat att det inte är så långt till Gävle.

Furuvik har också ökat försäljningen av säsongskorten som ger entré till alla konserter i Furuvik, men också till Gröna Lund. I lördags från scenen i Furuvik lovade nöjesparkernas gemensamma artistbokare Kenny Mattsson att det ska bli fortsatt hög klass på konsertsomrarna i Furuviksparken.

Enligt undersökningar har besökarna framför allt uppskattat personalen på plats som varit mycket tillmötesgående och hjälpsamma.

– Det har varit väldigt bra säsongsarbetare i år och de står för mycket av framgången. Även djurskötarna som finns på plats och berättar om djuren i hägnen har fått mycket beröm.

Vilken artist tror du skulle kunna toppa Tomas Ledins succé?

– Det finns ju ingen svensk artist som jag ser det som skulle kunna dra fler i Furuvik än honom. Men internationellt finns det naturligtvis många. Vi har ju sett att de internationella namnen drar mycket folk.

LÄS OCKSÅ:

Ledin drog rekordpublik i Furuvik

Nytt publikrekord i Furuviksparken – igen

Publikrekord med Uggla i Furuviksparken

Mer läsning

Annons