Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre trafiksituation vid Hemlingby köpcentrum – och ny rondell diskuteras

/
  • GLUGG. Man har tagit upp en glugg i staketet vid fastigheten med bland annat Apoteket för att lösa problemet.

Annons

Det har blivit bättre ordning för fotgängare och cyklister vid Hemlingby köpcentrum. Gång- och cykelbanorna är asfalterade och de nya busshållplatserna är anlagda. Arbetarbladet berättade i slutet av maj om det trafikkaos som rådde vid nyutbyggda Hemlingby köpcentrum. Situationen beskrevs av en gångtrafikant som livsfarlig eftersom man var tvungen att gå mitt bland bilarna.

Nu ligger vägarbetena nere för sommaren, men det mesta är klart. Cykelbanorna är asfalterade och de nya busshållplatserna bakom Jula och City Gross är anlagda. De börjar dock inte trafikeras förrän i höst.

– Nu hoppas jag att det fungerar bra att gå och cykla där uppe. Vi har även sänkt gatstenen mellan Biltema och City Gross som var lite för hög tidigare, säger Lennart Emretsson på kommunens tekniska kontor.

För att underlätta för fotgängare och cyklister har man även tagit upp ett hål i stängslet vid fastigheten med bland annat Järnia, Apoteket och Systembolaget.

– Det är för att man ska slippa cykla och gå rakt ut i trafiken på Ingenjörsgatan. Det har blivit mycket bättre, säger Lennart Emretsson.

En ny rondell vid Maxi Ica och Systembolaget diskuteras också. Men för att det ska bli verklighet krävs medfinansiering från fastighetsägarna.

Mer läsning

Annons