Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedragaren i fängelse igen

Ett och ett halvt års fängelse blev straffet för 29-åringen som lurat och stulit mediciner och pengar av en lång rad Gävlebor, främst äldre personer. Han har bland annat sagt att han kommer från hemtjänsten för att ta sig in i deras bostäder.

Annons

29-åringen uppger själv att det är hans eget tablettmissbruk som ligger bakom brottsligheten. Det driver honom att ljuga för att ta sig in i äldre människors bostäder, så att han kan söka efter morfinhaltiga läkemedel eller pengar.

Han har bland annat sagt att han kommer från hemtjänsten eller att han kommer för att kontrollera elementen för att ta sig in. Ibland har han också sagt att hans mormor är i akut behov av värktabletter.

Inne i lägenheten har han ofta gått runt och letat i skåpen, utan att de äldre har kunnat hindra honom.

Han avtjänar just nu ett fängelsestraff för en tidigare dom för 14 bedrägerier. Då lurade han bland annat till sig pengar genom att gråtande be personalen i olika butiker i Gävle om pengar för att betala en låssmed. Han hade låst in sitt spädbarn i lägenheten och var tvungen att betala låssmeden kontant, sade han.

Nu döms han för misshandel, olaga hot, många grova stölder och stöldförsök, egenmäktigt förfarande, olovligt förfogande och föregivande av allmän ställning.

Han blir också skadeståndsskyldig mot nio av de personer han har besökt. Skadestånden ligger mellan 500 kronor och 22 500 kronor, bland annat beroende på graden av kränkning de anses ha blivit utsatta för.

Mer läsning

Annons