Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergby får konstgräsplan

/
  • Mats Frykman och Anna Jupiter-Berg från Norrham, Hamrångebygdens IF, visar vart konstgräsplanen på Vifors IP håller på att anläggas.
  • I slutet av september är det tänkt att bli en invigning av planen.

I slutet av september är det tänkt att invigningen av konstgräsplanen ska genomföras.
– Då hör jag av mig säger, Mats Frykman, ordförande i klubben sedan fyra år tillbaka, så ni kan bevaka den stora händelsen.

Annons

Solen skiner över Vifors IP, Anna Jupiter-Berg och Mats Frykman från Norrham, Hamrångebygdens IF bjuder på kaffe och bulle bredvid stora fotbollsplanen utanför Bergby.

– Det är en ungdomssatsning, berättar Mats och fortsätter, konstgräsplanen gör att fotbollssäsongen blir längre och att vi inte behöver åka in till Gävle för att spela.

Fotbollsklubben är inte så stor men är väldigt viktig för ungdomarna i området.

– Vi är 350 medlemmar inklusive spelarna och håller fotbollslek för de minsta, födda -09 men har även ett lag som spelar i division 2, damer, så bredden är stor, säger Mats Frykman.

NorrHam har fått bidrag från Allmänna Arvsfonden och Riksidrottsförbundet för att kunna anlägga konstgräsplanen, en 7-manna fotbollsplan, med belysning. Det kommer bli ett lyft för fotbollen i bygden.

– Det är alltid barn här, åker man förbi en kväll är det fullt av fotbollspelande barn, berättar Anna Jupiter-Berg, styrelsemedlem i Norrham.

– Och de som är ointresserade av fotboll är också här eftersom alla andra är här, skrattar Mats Frykman.

Arbetet med att anlägga planen är i full gång och det är tänkt att den ska vara klar i mitten av september.

– Vi ska hålla en riktigt fin invigning, myser Mats.

Mer läsning

Annons