Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad 17-åring: Jag råkade bara starta bilen

En 17-åring som berusad kraschade en bil mot en lyktstolpe vägrade att erkänna sig skyldig till något brott. Han hade bara av misstag råkat vrida om startnyckeln, släppa upp kopplingen och trampa på gasen. Tingsrätten trodde honom inte.

Annons

En granne såg bilen komma körande ut från garageplanen och rakt in i en stolpe. Hon gick ut och pratade med den 17-årige föraren och ringde sedan polisen.

17-åring medger att han hade druckit vodka på kvällen. Men bilfärden var bara ett misstag, enligt honom. Han gick ut för att hämta en laddare i bilen och vred om startnyckeln för att få ljus i kupén.

Han satt på förarsidan och böjde sig över mot handskfacket. Då kom han åt gaspedalen så att motorn varvade och råkade samtidigt av misstag släppa upp kopplingen så att bilen for iväg.

Gävle tingsrätt tror inte på nästan någonting av vad 17-åringen berättat. Varför satt han på förarsidan, och inte vid handskfacket? Det räcker med ett halvt varv på startnyckeln för att ljuset ska tändas. Högst osannolikt att han skulle ha haft en fot på kopplingen och den andra på gasen, utan att ha någon avsikt med det.

17-åringen döms för grovt rattfylleri och olovlig körning. Socialtjänsten har bedömt att 17-åringen är lämplig att dömas till ungdomstjänst. Det blev också tingsrättens dom, närmare bestämt 50 timmats ungdomstjäsnt.

Mer läsning

Annons