Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om Källmurs öde närmar sig

I november kan det komma ett beslut om Källmursskolans öde.
Målet är att politikerna ska informeras om kostnader och besparingar den 8 oktober.

Annons

Redan i våras flaggade skolområdeschefen i Bomhus, Johan Rasmussen, om att antingen Lillhagsskolan eller Källmursskolan kan försvinna. För knappt två veckor sedan stod det klart att en nedläggning av Källmursskolan är det troligaste.

– Det är vårt huvudspår, säger Johan Rasmussen.

Det andra spåret, som skulle kunna innebära att Källmursskolan blir kvar, är ännu inte utskåpat. Men Rasmussen ser klara fördelar med att satsa på Lillhagen.

– I våras visste vi fortfarande inte om alla högstadielever i området skulle få plats på Lillhagsskolan. Det vet vi nu. Däremot finns det inte plats för alla på Källmursskolan, säger han.

Genom förslaget skulle man dessutom slippa en kostsam upprustning av Källöskolan. Men även Lillhagsskolan behöver rustas och det krävs anpassningar för att Källöskolan ska kunna inrymmas i Källmurs lokaler.

– Kastets skola måste också åtgärdas om den blir kvar i sina lokaler, säger Johan Rasmussen.

Detta räknar tjänstemännen på just nu. När underlagen börjar bli färdiga är tanken att de ska läggas ut på kommunens hemsida, precis som inför de tidigare skolnedläggningarna.

– Men först måste personal och föräldrar informeras om hur långt vi kommit, säger Rasmussen.

Sedan är det politikernas sak att fatta beslut, och Johan Rasmussen hoppas att det ska ske redan vid barn- och ungdomsnämndens novembersammanträde.

Mer läsning

Annons