Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bestulna brandmän fick åka hem i kalsongerna

/
  • Brandmannen Posa Serenius var en av de som fick åka tillbaka till stationen i bara badbyxor. Han fotades av en av kollegorna.

Tre brandmän blev bestulna under sin simträning på Fjärran Höjder på onsdagen. Hela uniformerna försvann och de hade inget annat val än att åka tillbaka till stationen i bara kalsongerna.
– Ett par gamla uniformbyxor, hur fasen kan man sno det, funderar Posa Serenius.

Annons

 

Det var tidigt på onsdagsförmiddagen som sju brandmän var på Fjärran Höjder för att simträna, som de gör varje vecka.
I vanliga fall simmar de ute och tar med sig kläderna till bassängkanten men i dag tränade de inomhus och några av dem lämnade kläderna i omklädningsrummet. Det skulle de inte ha gjort. När de kom tillbaka var alla kläderna borta.
– Jag fick behålla kalsonger och strumpor, och skorna, berättar Posa Serenius, en av de drabbade.

Det som stals var både uniformer, med brandmännens namn broderade på bröstet, och glasögon och nycklar. Ett par foppatofflor hör också till stöldgodset.
– Man undrar ju vad de ska med mitt gamla rökställ till, säger Magnus Östlund som förlorade de träningskläder han vanligtvis använder under rökdykningsuniformen.
Två av brandmännen fick återvända till stationen i bara kalsongerna – en i sina badbyxor. Något som gav många roade miner på stationen. Samtidigt poängterar de att det är allvarligt att stjäla räddningstjänstens arbetskläder.
– Samtidigt som det är lite ironi i det är det ju illa. Visste de att det var av räddningstjänsten de stal är det ju ännu värre tycker jag, säger Tomas Fahlstedt.

Några av dem gissar att tjuvarna bara snodde åt sig kläderna för att kunna genomsöka fickorna i lugn och ro någon annanstans. Men samtidigt är de lite oroliga för om någon kanske har tänkt använda kläderna och utge sig för att tillhöra räddningstjänsten.
– Det måste ju åtminstone vara urkundsförfalskning eftersom det är namnbrickor på dem.
Alla tre hade extra uppsättningar av sina uniformer väntande på stationen och dessutom finns det extra larmställningar i bilen.
Så ingen av dem tror att stölden inneburit någon risk för att räddningstjänsten inte skulle ha hunnit rycka ut i tid vid ett larm under förmiddagen.
Strax före klockan tre på onsdagen greps sedan en 20-årig man på Åhléns i Gävle. Han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och hade snattat varor för omkring 2 000 kronor. När mannen avvisiterades påträffades också de tre brandmännens kläder. 20-åringen frigavs efter förhör men misstankarna om narkotikabrott och stöld kvarstår.

 

Mer läsning

Annons