Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betalade 40 000 – ändå är båtmotorn fortfarande trasig

En Gävlebo har betalat sammanlagt 40 000 kronor för att reparera sin dieselmotor till sin segelbåt. Men den fungerar fortfarande inte och nu säger reparatören att motorn inte kommer gå att laga.

Annons

Den 49 åriga kvinnan från Gävle lämnade in motorn till ett Norrtäljeföretag för en bedömning första gången i oktober 2014. Enligt henne var överenskommelsen att motorn som är en Yanmar dieselmotor till en segelbåt skulle lagas om kostnaden inte översteg 25 000 kronor.

Reparationen beställdes i oktober 2014 med ambitionen att segelbåten skulle sjösättas i maj året därpå. Men när det var dags för sjösättning fungerade motorn fortfarande inte.

1,5 år senare har Gävlekvinnan lagt ut sammanlagt 40 000 kronor på båtreparationen. I en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, skriver hon att trots det höga beloppet fungerar motorn fortfarande inte.

"Han meddelade 12 maj, det vill säga tre dagar innan det är årets sjösättning, att han inte kan laga motorn. Nu ligger båten fortfarande på land", skriver kvinnan i sin anmälan.

Hon vill nu ha hjälp att få tillbaka sina pengar.

Något skadestånd begär hon inte, trots att hon förra året gick miste om en hel båtsäsong på grund av Norrtäljeföretagets uteblivna reparation.

Mer läsning

Annons