Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Big Brother-Linas pappa om tävlingen: "supa och hålla på"

/

När Lina Sjöberg gick in i Big Brother-huset på söndagskvällen var hennes familj i studion i Stockholm och såg på.
– Det var häftigt, man känner sig stolt, säger Linas mamma Maria Sjöberg.

Annons

FÅ LOKALA NÖJESNYHETER DIREKT I DITT FLÖDE - FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK HÄR

***…

Det blev en sen kväll, för efter sändningen som startade 21.00 skulle de hem till Bergby, sova och gå upp tidigt för att ta tag i det dagliga arbetet på gården.

LÄS VIDARE: Bergbybonden Lina Sjöberg i Big Brother – för att rädda gården

– Nej, det har inte blivit så mycket sömn, tre-fyra timmar ungefär, säger pappa Lennart Sjöberg.

När Arbetarbladet ringer honom står han och mockar i ladugården, samtidigt som Linas syster Louise mjölkar korna. Lennart var skeptiskt inställd när han fick höra att hon skulle söka till programmet och ska ha utropat: ”Inte det där jävla knullhuset”!

– Ja, det var det jag sa. Man har väl sett hur det har varit i programmet förut.

Vad hade du för uppfattning om Big Brother innan?

– Ja, att det handlade om att supa och hålla på då. Det är väl det som det har gått ut på tidigare. Men det blir roligt att se om det blir någon ändring, säger Lennart Sjöberg.

Föräldrarna verkar inte vara orolig över att hon ska göra bort sig i alla fall.

– Nej, hon vet vad hon har gett sig in på, säger Maria Sjöberg. Hon går in för det här, bara för att vinna pengarna för att stoppa in dem i företaget. Hon känner att hon kan göra någonting för att företaget ska få vara kvar.

Pengarna ska inte gå till någon särskild investering, om Lina vinner, men det är tufft att driva bondgård nu för tiden, menar Maria Sjöberg. En halv miljon kronor skulle hjälpa till.

LÄS VIDARE: Arbetarbladet mjölkar en ko med Big Brother-Lina

Vad betyder det för gården att hon blir borta en tid nu?

– Går hon hela vägen så år det tio veckor hon är borta, säger Lennart. Det blir lite mer att göra för oss då. Det är hon och Louise, syrran hennes, som har den bästa kollen på korna. Vi får se hur vi klarar det och om vi behöver ta in någon hjälp ett tag.

Lina Sjöberg har berättat till Big Brothers webbsida att efter att pappa Lennart kommit över den första chocken, så har de diskuterat hennes strategi tävlingen.

– Hon ska bara flyta med så mycket som möjligt. Men vi får se hur det går nu när hon fick makten.

I årets version av Big Brother utses en "maktspelare", som har som roll att straffa en samt belöna en av de andra deltagarna i huset. I första avsnittet utsågs Lina av tv-tittarna till den första maktspelaren.

– Det blir jättesvårt beslut för henne tror jag. Hon är en sån människa att hon vill inte gärna såra någon. Det beror vad det innebär att göra något sämre för någon, säger Maria Sjöberg.

Mer läsning

Annons