Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil hittad under vattnet

/
  • Bilen hittades under en bro över Svågan. Spår i snön visade att något hänt.

Förbipasserande såg bil under isen i Svågan. En man är avliden.

Annons

Klockan 13.16 på måndagen kom ett larm till SOS om att en bil låg under vattnet i Svågan i Brännås.

– En bilist som passerade Brännåsbron efter länsväg 773, mellan Friggesund och Brännås, såg skador på broräcket och en bil som låg i älven, och larmade polisen. Det är ännu oklart hur bilen hamnat i vattnet, sa Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen på måndagseftermiddagen.

På måndagskvällen bekräftade Gävleborgspolisen att en man i 35-årsåldern hittades avliden i bilen under räddningsarbetet.

Mannen är enligt polisen hemmahörande i Hälsingland och hans anhöriga är underrättade.

Bärgningsarbetet var enligt räddningstjänstens personal komplicerat eftersom bilen låg i kraftigt strömmande vatten, cirka två meter under bron.

Räddningstjänsten fick enligt polisens uppgifter stänga av tillflödet med hjälp av dammluckor under räddningsarbetet. Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Spår i snön visade att något hänt på platsen. Det kan ha varit avgörande för att händelsen över huvud taget uppmärksammades under måndagen.

– Om inte det varit snö kanske bilen hade blivit liggande länge innan någon sett den. Den syntes dåligt från vägen, berättar Jan Åke Henriksson vid räddningstjänsten, som var på plats vid bärgningen vid 15-tiden.

Det är ännu oklart vad som hänt, när olyckan hände och varför bilen kört av bron och ned i vattnet. Den kan ha legat där ända sedan måndagsmorgonen.

Mer läsning

Annons