Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil stals med sovande barn - två män gripna

/

(Texten är uppdaterad) Tjuvarna var ute efter en enkel bilstöld – men i bilen sov ett ovetande barn och stora polisresurser sattes in i jakten.

Annons

Vet du mer? Tipsa Arbetarbladet! tips@arbetarbladet.se

026-15 93 02

På måndagsmorgonen, strax före nio, stals en bil vid Gavlegårdarnas kontor på Utanvindsvägen i Gävle. De misstänkta tjuvarna missade att ett litet ettårigt barn sov i bilen när den stals.

Pappan till barnet berättar för Arbetarbladet hur han skulle lämna in en skriftlig uppsägning på lägenheten, och eftersom barnet sov lät han tändning och fläkt vara på. När han kom ut från Gavlegårdarna såg han hur två personer stod på passagerarsidan av bilen. När han börjar ropa att det sitter ett barn i bilen, sätter sig en av männen i bilen och kör i väg.

Den andra mannen börjar springa därifrån, men pappan beskriver hur han hinner ikapp och håller fast honom tills polisen kommer två–tre minuter senare.

– Jag är väldigt tacksam att polisen agerade så fort och kom till platsen och sedan hittade bilen, säger pappan.

Flera polispatruller sattes in i sökandet efter bilen. Enligt pappan tar det ungefär en halvtimme innan han får besked att bilen har hittats i Hemsta. Det oskadade barnet sov fortfarande.

En 34-årig man är misstänkt och kunde gripas utanför Gavlegårdarna. Även en 28-årig man greps på Österbågen en stund senare. En mobiltelefon och en backkamera ska ha stulits från fordonet. Bägge männen är kända av polisen sedan tidigare.

Brotten rubriceras som tillgrepp av fortskaffningsmedel, olaga frihetsberövande och framkallande av fara för annan.

28-åringen är även missänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning. Den andre mannen är också misstänkt för ringa narkotikabrott, innehav och eget bruk.

– Han hinner inte köra mer än 700-800 meter med bilen innan han inser vad han gjort. Brottsmisstankarna kan därför komma att ändras, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

När Arbetarbladet pratar med pappan tidigt på måndagskvällen är han fortfarande skakad av upplevelsen.

– Jag är fortfarande chockad faktiskt, mamman och jag mår dåligt faktiskt på grund av det här, säger han.

Vet du mer? Tipsa Arbetarbladet! tips@arbetarbladet.se

026-15 93 02

Mer läsning

Annons