Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilmetro satsar 18 miljoner på Kryddstigen

/
  • VÄXLAR UPP. Marknadsledande Bilmetro i Gävle blir ännu större när de nu investerar 18 miljoner kronor i LW Bils fastighet på Kryddstigen. Där ska de utöka sin försäljning och verkstad för lätta lastfordon.

Marknadsledande Bilmetro fortsätter att öka i Gävle. Företaget har köpt LW Bils fastighet på Kryddstigen där de ska göra investeringar för 18 miljoner kronor.

– Vi planerar att flytta vår försäljning och verkstad för lätta transportbilar dit. Den försäljningen har gått jättebra de senaste åren, säger Filip Andersson, koncernchef vid Bilmetro.

Annons

Bilmetro har köpt fastigheten på Kryddstigen av LW Bil. De senaste åren har leklandet Jungle City huserat i större delen av lokalen, men de lade nyligen ned verksamheten.

För Bilmetro innebär det en utökning av det som redan i dag är stadens största bilförsäljare. Den Gävlebaserade koncernen har anläggningar på elva orter i Gävleborg och Dalarna.

I Gävle finns personbilsförsäljning på Södertull, skadeverkstad i en annan fastighet på Kryddstigen och en anläggning för lastvagnar i Strömsbro.

Satsning på lastvagnar

För fyra år sedan gjordes en större investering på närmare 50 miljoner kronor vid personbilsförsäljningen. Nu är det vid försäljningen av lastvagnarna som förändringen kommer att ske.

För 18 miljoner ska den nyköpta fastigheten på Kryddstigen renoveras, och där ska finnas plats för både försäljning och verkstad för mindre lastfordon.

– Småföretagare som hantverkare svarar för 80-90 procent av köpen, berättar Filip Andersson, son till ägaren Bertil Andersson.

Parallellt görs en utökning i Strömsbro där en plåtverkstad för stora lastvagnar ska anläggas vid sidan av försäljningen. Hur mycket företaget kommer att satsa där är ännu inte bestämt.

Bilmetro omsatte förra året 2,3 miljarder kronor och har totalt 145 anställda i Gävle. Företaget kommer att nyanställa när de nu expanderar.

– 2008 kände vi av lågkonjunkturen ordentligt. Men i övrigt har vi ökat de senaste åren, säger Filip Andersson.

I samband med att Bilmetro flyttar in på Kryddstigen lägger anrika LW Bil efter 37 år ned sin försäljning. Företaget som de senaste åren endast sålt begagnade bilar har inga anställda och ägaren Leo Weiss går i pension.

Mer läsning

Annons