Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingorån uppklarat efter tre år

Efter mer än tre år ser ett knivrån mot bingohallen i Gävle ut att klaras upp. Den misstänkte är en 30-årig Gävlebo som greps för narkotikabrott i fjol. Med i bevisningen finns DNA-spår från rånet.

Annons

Rånet ägde rum i november 2005. Personalen hade under kvällen uppmärksammat en man som kommit in flera gånger och frågat hur man spelar bingo. Han beskrevs som ovårdad och väckte personalens misstänksamhet.

Senare kom han tillbaka nu beväpnad med en stor kniv som av en av spelarna i hallen efteråt beskrev som en riktig ”rambokniv”. I lokalen fanns då tre anställda och 15 personer som spelade bingo.

Med kniven hotade han en av de anställda och tvingade till sig en kassett med 3 000 kronor i.

Efter rånet letade flera polispatruller efter honom på stan. I bingohallen hittades blodspår som man misstänkte kom från rånaren.

I somras greps en cannabispåverkad man som körde bil utan körkort. Nu anser sig polis och åklagare ha bevis för att det var han som utförde rånet mot bingohallen. I bevisningen finns den tekniska undersökningen från rånet och ett sakkunnigutlåtande över träffrapporten för DNA-prover.

Mer läsning

Annons