Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biståndsgruppen sålde Ullas cykel

/
  • Blev av med Cykeln. Ulla Öderyd, till höger, lånade väninnan Evelina Olssons cykel när hon handlade hos Biståndsgruppen i Valbo. När hon kom ut ur butiken hade personalen sålt den låsta cykeln till en annan kund. Ulla Öderyd trodde inte att det var sant.

Ulla Öderyd cyklade till Biståndsgruppen i Valbo för att handla. När hon kom ut från affären hade Biståndsgruppen sålt hennes låsta cykel till en annan kund.

– Först skrattade jag, sedan blev jag arg. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger hon.

Annons

Ulla Öderyd lånade på tisdagen sin väninna Evelina Olssons cykel, en blå Crescent med cykelkorg, och cyklade till Biståndsgruppens butik på Televägen i Valbo. När hon kom fram till butiken parkerade hon utanför, i ett cykelställ där det stod flera andra cyklar. Hon låste cykeln och gick in.

När hon kom ut igen efter ungefär två timmar var cykeln borta. Det visade sig att Biståndsgruppens personal hade sålt cykeln till en annan kund medan Ulla handlade.

– Jag tänkte: Va? Först började jag skratta, sedan vart jag förbannad. Cykeln var värd femtusen kronor och de hade sålt den för trehundrafemtio. Min väninna började grina när hon hörde det för hon är helt beroende av sin cykel, säger Ulla Öderyd.

Hon känner sig besviken på Biståndsgruppens personal och är arg för att de inte ens har bett henne om ursäkt. Senare under dagen polisanmälde Ulla Öderyd händelsen.

Göran Lofjärd, verksamhetsansvarig på Biståndsgruppen, tycker att det hela är ”ytterst pinsamt och väldigt beklagligt”.

– Hon hade parkerat den mitt i stället där vi har inlämnade cyklar. Vi trodde helt enkelt att det var en av våra cyklar, säger han.

Han erkänner dock att cykelstället ser ut som en parkering för kundcyklar. Det är på gårdsplanen och har ingen speciell skylt om att cyklarna är till salu.

– Vi borde ha haft bättre koll. Vi får se över så att inte fler cyklar förväxlas.

Varför säljer ni en låst cykel utan nyckel?

– Hälften av alla cyklar vi får in är låsta och vi ställer ut dem precis som vi får dem. Vi kan inte kontrollera om de är stulna eller ej.

Göran Lofjärd har försökt hitta köparen av Ulla Öderyds cykel, men köpet gjordes kontant och därför går det inte att spåra till någon person. Han hoppas dock kunna gottgöra fadäsen på något sätt, genom ersättning eller en annan cykel.

– Vi vill göra rätt för oss, säger han.

Polisen tror att en brottsutredning blir svår att göra eftersom det saknas uppsåt. De rekommenderar därför också en uppgörelse.

Mer läsning

Annons