Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåste Arbetsförmedlingen på 250 000 kronor

/

De blåste Arbetsförmedlingen på närmare 250 000 kronor och förskingrade flera tusen kronor från sitt arbete. Nu åtalas två män för bland annat grovt bidragsbrott och trolöshet mot huvudman.

Annons

De två männen från Gävle lämnade uppgifter till Arbetsförmedlingen om att den ena mannen skulle anställas som fastighetsskötare för ett bolag som den andra mannen företrädde, och för det sökte de lönebidrag och annan ersättning. Arbetsförmedlingen godkände ansökan och betalade ut totalt 266 844 kronor mellan oktober 2010 och oktober 2011.

I verkligheten hyrdes mannen ut för att jobba heltid som butikschef i en affär som sysslar med försäljning och service av motorfordon. Butiken ägs av ett bolag där de båda männen var och kom att bli styrelsemedlemmar och under perioder var de ekonomiskt ansvariga för butiken.

Enligt åtalet hade Arbetsförmedlingen aldrig beviljat ersättningen om de fått in rätt uppgifter om mannens faktiska anställning.

Mellan 2010-2011 ska männen också ha köpt sig en dator samt en cykel och tagit pengarna från butikens dagskassa och registrerat köpen på butiken trots att köpen aldrig kom till butikens användning.

Båda männen nekar till brott men åtalas nu för grovt bidragsbrott, trolöshet mot huvudman och förskingring.

Mer läsning

Annons