Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev av med jobbet i Gävle - nu varslar Ericsson igen

/
  • Christina Wahlbäck från Valbo trivs med att dagspendla till jobbet på Ericsson i Kista. Nu oroar hon sig för att bli av med jobbet.

Omkring 70 personer pendlar från Gävleborg och Norduppland till Ericsson i Kista varje dag. Vissa av dem fick byta arbetsplats när Ericsson lade ner i Gävle. Nu har de i stället blivit varslade i Stockholm.

Annons

Ericsson gick i dag ut med att företaget varslar 2 200 anställda i Sverige. Neddragningarna berör Stockholm, Katrineholm, Borås, Kumla, Göteborg, Linköping och Karlskrona.

2010 lades Ericssons fabrik ned i Gävle. Cirka 100 av de anställda i Gävle fick senare jobb på andra Ericssonorter, de flesta i Kista. Det är numera en grupp på omkring 70 personer från Norduppland och Gävletrakten som pendlar till Kista varje dag.

Runt 50 personer åker varje morgon med den särskilda bussen som leverantörsutvecklaren Christina Wahlbäck har varit med och styrt upp.

– Jag har inte hunnit prata så mycket med de andra men de säger samma sak som jag. Man funderar ju på vad som ska hända. Men vi måste vänta och se, säger hon om beskedet att Ericssons drar ned kraftigt i Sverige.

Än så länge har de anställda fått väldigt lite information om vad som kommer att ske härnäst.

– Det finns inte så mycket att säga eftersom vi inte vet hur det här kommer att drabba oss. Men det är klart att alla är fundersamma och oroliga, säger Christina Wahlbäck.

Arbetarbladet har pratat med en annan person som bor i Gävle, och som jobbar på Ericsson i Kista. Personen vill vara anonym, men säger att de flesta som hade jobb på Ericsson i Gävle är ganska luttrade vid det här laget. De har varit med om ett antal liknande neddragningar förut, och just nu handlar det bara om att vänta på ny information.

Christina Wahlbäck var en av dem som blev av med jobbet i Gävle när Ericssonfabriken lades ned, och fick byta arbetsplats till Kista.

– Det är tråkigt, som alltid när man får höra en sådan här grej. Jag vill så klart jobba kvar. Jag trivs med mitt jobb trots att jag pendlar, säger hon.

LÄS MER: 2 200 jobb bort från Ericsson

Mer läsning

Annons