Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodcentralen i Gävle stängd på grund av vattenläcka

På grund av en vattenskada går det inte att lämna blod på blodcentralen på Gävle sjukhus.

– Vi har haft en vattenläcka i tappningslokalen och tvingas hålla stängt under saneringstiden, säger Joachim Lindgren, verksamhetschef för laboratoriemedicin.

Annons

– Den upptäcktes i torsdags då en av våra medarbetare noterade att det droppade från taket.

I samband med reparationen brast ett avloppsrör och vatten rann ned från taket och in i blodtappningslokalen.

– Det kom in en sådan mängd vatten att vi måste byta det missfärgade innertaket, städa och sanera. Vi måste även desinficera alla ytor för att kunna efterleva Läkemedelsverkets krav, säger Joachim Lindgren som är verksamhetschef för laboratoriemedicin.

En bakterieodling ska göras för att undersöka om lokalerna följer Läkemedelsverkets krav. Odlingen tar sju dagar att få fram.

– Det vi kan säga med säkerhet nu är att vi har stängt till och med onsdag den 12 augusti. Vi räknar med att kunna börja ta emot blodgivare i slutet av nästa vecka, säger Joachim Lindgren som är verksamhetschef för laboratoriemedicin.

Under tiden som blodcentralen i Gävle är stängd kan blodgivare i stället åka till Sandviken sjukhus och lämna blod. De kommer att få ersättning för sina resor.

– Vi är mycket tacksamma om alla eventuella blodgivare kan tänka sig att åka till Sandviken. Vårt blodlager är bra just nu men vi ser ett kommande behov av blod. Vi kan inte hålla en bra nivå i lagret om vi mister våra givare i Gävle under den här perioden, säger Joachim Lindgren.

För mer information samt tidsbokning ring 026- 154859 mellan klockan 08.00 och 16.00

 

Mer läsning

Annons