Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodig start för gymnasieeleverna

/
  • MUMS! Agnes Lindblom och Sofie Nilsson-Gehlin testar Vasaskolans lunchmatsal och den får ett godkänt betyg.
  • STARTEN. I går började allvaret för gymnasieeleverna. Ida Seeger skulle gärna ha lite mera sommarlov, här lastar hon på potatisbullar.

Blodpudding till lunch första skoldagen. Det är en ganska hård start för de 1 100 Vasaeleverna.
– Det känns sådär. Jag skulle gärna ha mer sommarlov, säger Ida Seeger.

Annons

I dag var det upprop för årskurs ett i gymnasiet. En dag då det är lite extra pirrigt. Scheman delas ut av kontaktlärarna sedan är det dags att bekanta sig med Vasaskolans matsal. Höstterminens första dag serveras det blodpudding, potatisbullar, morötter, vitkål och keso.

– Det är fyra köer som gäller till maten. Vi serverar även fil, yoghurt och flingor varje dag, säger Mona Jonsson.

Hon jobbar i köket på Vasaskolan och står på en stol och berättar allt som gäller i matsalen.

– Ta inte så mycket mat på en gång. Hämta hellre mera en gång till. Vi ska kasta så lite mat som möjligt, säger hon.

Blodpuddingen gillas av flera elever.

– Det smakade bra, säger Agnes Lindblom. Hon går på Naturvetenskap- och internationella programmet för att hon gillar no-ämnena och engelska.

Hennes klasskompis Sofie Nilsson-Gehlin gillar också engelska och vill bli veterinär, därför har hon sökt sig till programmet.

– Det är lite nervöst, men det ska bli mycket intressant, säger hon.

Naturvetenskap med internationell inriktning är ett brett program. Här finns elever från Gävle, men även en utbytesstudent från Missouri, USA. Jan Zetterqvist är en av två kontaktlärare till klassen.

– Det är roligt att ta emot nya elever. Men de får så mycket information på en gång, egentligen har de fullt upp med att ha koll på alla kompisar i klassen, säger han.

Mer läsning

Annons