Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blött men glatt på Stolt och nykter

/
 • VÄNTAR. Sofia Ilmonen från Olanderskolan i Skärplinge sitter på en bänk och väntar på sina kompisar. ”De skulle åka Extreme och jag vågar inte. Jag ska åka den sen, i natt”, säger hon.
 • KRIGAR. Simon Johansson, Olle Sundell och Ville Cherebtsov från Murgårdsskolan i Sandviken har testat paintball. Kul men jobbigt, är omdömet.skydd mot regnet. Moa Mårtensson, Moa Finell och Johanna Lundqvist från Älvboda friskola i Skutskär klämmer          ihop sig under ett paraply. ”Det hade gärna fått vara bättre väder. Men det blir kul sen när discot börjar”, säger Moa Finell.
 • GYMNASISTER. Karin Alm och Joel Karlsson går i själva verket på Hammargymnasiet i Sandviken men de ville ändå komma på högstadieskolornas avslutningsfest. ”Vi bryr oss inte så mycket om vilka som är här men det är en kul fest. Det mesta är gratis”, säger Karin.
 • KLÄTTRAR. Kristoffer Eriksson från Gärdesskolan i Bollnäs testar niornas egna beach-område inne på Furuviksparken. ”Allt är kul här. Men paintballområdet borde vara större”, tycker han.

Man skulle kunna tro att feststämningen regnade bort i går kväll. Det var grått, blött och allmänt tråkigt väder – men högstadieeleverna i Furuviksparken var lika glada ändå.
– Det blir kul sen när diskot börjar, säger Moa Finell från Älvboda friskola, Skutskär.

Annons

Karibien, beachtema och ett eget område för niorna – vid poolen. Med facit i hand hade kanske Stolt och Nykter i Furuviksparken kunnat ha ett mer passande tema. Och uppe vid niornas område, där man kunde klättra i äventyrsbanor och testa sumobrottning i uppblåsbara dräkter, där är det ganska tomt på onsdagskvällen.

Vid karusellerna är det däremot livat. Louise Kauppi och Malin Lindhammar från Sofiedalskolan tycker att festen är lyckad.

– Det regnade förra året också, det spelar ingen roll, tycker Louise.

– Vi har varit här tre år i rad, vi tycker det är jätteroligt. Det mesta är gratis här och det var billigt att komma hit också, säger Malin.

Bland de mer populära inslagen är årets nyhet: paintball. Där får man spela tolv personer i taget, det står hela tiden flera lag och väntar på sin tur.

Andra väntar på en senare höjdpunkt.

– Det blir kul när diskot börjar. Det är det alla väntar på. Nu går vi mest runt och kollar, säger Moa Finell från Älvboda friskola.

En lång rad band spelar under kvällen, många av dem kommer från fritidsgårdarna på de olika skolorna. Senare på kvällen uppträder också Idol-kändisarna Alice och Robin.

Mer läsning

Annons