Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråkig helg i Gästrikland

Tjugo misshandelsfall på en och samma helg och fler än femton fall av skadegörelse. – Det har varit en mycket stökig helg i hela Gästrikland, säger polisens förundersökningsledare Stefan Löfberg.

Annons

Polisens utryckningspatruller har haft så mycket att göra under den gångna helgen att de haft svårt att hinna med att skriva rapporter. Även utredarna har haft fullt upp med att bringa klarhet i alla bråk och misshandelsfall som kommit till polisens kännedom. Mellan fredag och söndag var det sammanlagt 20 fall av misshandel i Gästrikland. Tolv av dem var i Gävle. När det gäller skadegörelse har ett femtontal fall anmälts bara i Gävle.

– De troligaste orsakerna till att det har varit stökigt är att det har varit mycket folk ute, att det varit varmt och att alla har fått lön ganska nyligen, säger Stefan Löfberg.

Polisen konstaterar också att flera av bråken inte är krogrelaterade utan har ägt rum mellan yngre personer. Här är några exempel:

Utanför O´learys på Södra Kungsgatan i Gävle började två killar bråka vid ettiden på natten mot söndagen. Den ene slog den andre flera gånger i ansiktet så att han började blöda från sår på ena ögonbrynet och armbågen.

Vid McDonalds på Stortorget i Gävle började ett gäng på fem-sex personer slåss strax före klockan tre på söndagsmorgonen. Bråket resulterade i tre polisanmälningar om misshandel. Värst slagen blev en man som fick ta emot slag och sparkar från tre personer samtidigt.

En 19-årig Gävlebo omhändertogs för fylla och som misstänkt för misshandel efter ett bråk på Södra Kungsgatan vid halv fyra-tiden på söndagsmorgonen. På Centralgatan i Hofors inträffade en misshandel med ett basebollträ inblandat ungefär vid samma tid. Lite tidigare under kvällen hade två unga kvinnor hamnat i slagsmål vid korvkiosken på Hyttgatan i Sandviken.

Från natten innan rapporteras bland annat en 15-årig flicka i Hofors som blev slagen i huvudet med en flaska och en man i Bomhus som slogs med ett järnrör.

Bland alla fall av skadegörelse finns två misstänkt anlagda bränder som inträffade i Gävle natten mot lördagen. I Hemlingby antändes ett vindskydd och på Lillhagsskolan började ett bollplank brinna. Polisen beslagtog flera hemmagjorda brandbomber på platsen.

Mer läsning

Annons