Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branäsgruppen får nya delägare

Branäsgruppen, som äger skidanläggningen i Kungsberget, får nya investerare. Det handlar om det statliga investmentbolaget Inlandsinnovation som går in med 50 miljoner kronor.

Annons

Utöver Inlandsinnovation kommer även privata investerare att ingå i emissionen som uppgår till 75 miljoner kronor. Kungsberget har länge planerat att bygga ut anläggningen på bergets södra sida. En utbyggnad som var planlagd till vintersäsongen 2016/2017 men dragit ut på tiden. Martina Svensson, ny platschef på Kungsberget, menar att de nya investerarna betyder mycket för den satsningen men vill inte gå in i detalj på vilka framtidsplaner som smids för Kungsberget.

– Det kommer självklart att betyda massor. Det första steget har varit att landa i samarbetet och färdigställa en preliminär plan på vad man vill göra med anläggningen men exakt vad den planen innehåller vill jag inte svara på i dagsläget, berättar hon för Arbetarbladet.

Kungsbergets anläggning har växt mycket de senaste åren med nya nedfarter, boenden och parkeringar.

– Vi tittar på hela kedjan när vi expanderar. Framför allt på boende där vi växer ganska kraftigt varje år. När vi bygger ut baksidan kommer vi också att växa ur de restauranger, boenden och parkeringar som finns i dag.

Mer läsning

Annons