Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand på äldreboende

/
  • STORT PÅDRAG. Ingen av de boende i äldreboendet fördes till sjukhus efter branden. Men de fick utrymmas ur sina lägenheter.

(Uppdaterad 09:59) Två våningar och sammanlagt 14 boende utrymdes vid en brand på äldreboendet Vinddraget 14 i Andersberg i går kväll.

Annons

Branden började troligen i en kokplatta i den lägenheten som total förstördes.

– Klart jag är orolig, det brinner bredvid min mammas lägenhet, säger Gunilla Nyberg.

En lägenhet på tredje våningen på Vinddraget 14 började brinna strax innan klockan 18 i går kväll. Lägenheten hör till företaget Förenade care ab och är ett äldreboende. I samma hus finns även hemtjänsten.

– Det brann kraftigt och lägenheten är totalt utbränd, säger inre befäl Kenneth Rosenqvist vid Gästrike Räddningstjänst.

Personalen på plats fick snabbt ut den boende i lägenheten och två våningar fick utrymmas. Men ingen skadades vid branden.

Tre brandbilar, två ambulanser och polisen ryckte ut till platsen. Det rykte kraftigt ur lägenheten där branden startade och rökdykare skickades in till lägenheten.

Branden var snabbt under kontroll och innan klockan 20 åkte räddningspersonalen från platsen.

– Många lägenheter är helt inrökta. Omvårdnadspersonal och fastighetsägaren är på plats nu, säger Kenneth Rosenqvist.

Branden startade i en av de boendes minikök, där en av plattorna var påslagen.

– Det är ett demensboende och plattan ska inte gå att sätta på utan att huvudströmbrytaren är i gång. Men hur det har gått till vet vi inte ännu, uppger vakthavande befäl.

Jessica Alvarado är vårdbiträde och gick ut på rast från äldreboendet. När hon kommer tillbaka ser hon röken.

– Jag vet inte vad som har hänt. Men det är inte avdelningen där jag jobbar som det brinner. Det är lite obehagligt, säger hon.

Personen som bor i lägenheten kan inte misstänkas för något brott, enligt polisen. De tittar just nu på ärendet och utesluter inte att någon annan kan ligga bakom branden. Det kan också röra sig om något tekniskt fel på lägenheten.

Mer läsning

Annons