Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandsäkerheten dålig på internetkafé

Internetkaféet Indat har hamnat under luppen igen. Den här gången är det räddningstjänsten som granskat verksamheten. Vid en tillsyn upptäcktes flera brister i brandsäkerheten.

Annons

En dörr som går åt fel håll, en nödutgång som saknar skyltning och stora mängder brännbart material i källaren. Det var några av bristerna som upptäcktes vid tillsynen i fredagskväll.

– Vi ser särskilt allvarligt på briser i utrymningsvägarna. Det viktigaste i en nödlägessituation är att människor kan ta sig ut, säger Kenneth Rosenqvist, brandinspektör.

Han konstaterar också att Indat saknar organisation för att hantera en utrymning av lokalen eller ett brandtillbud.

– Sedan anser jag att det är olämpligt att man har ett rökrum i källaren. Det hade brännmärken på väggar och golv, säger Kenneth Rosenqvist.

Dessutom har den brandavskiljande väggen mellan Indat och verksamheten bredvid ett flertal hål i väggen, vilket innebär att lokalen inte står emot brand utifrån så länge som den ska.

Men hade bristerna varit riktigt allvarliga hade Indat fått ett föreläggande direkt, vilket inte är fallet. Verksamheten och fastighetsägaren Gavlegårdarna har fått ta del av protokollet och bristerna ska vara åtgärdade senast 30 mars.

Nikolay Krastev, som svarar för Indat, säger att verksamheten tar bristerna på stort allvar och kommer att åtgärda dem så fort som möjligt.

Under dagen i dag kommer Indat och Gavlegårdarna att ha ett möte för att diskutera protokollet från tillsynen.

Mer läsning

Annons