Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brett politiskt stöd för ny fotbollsarena

/
  • FRAMTIDEN? Enligt de nya  planerna  blir  det en helt ny fotbollsarena vid Strömvallen med plats för   8 000–10 000 åskådare.

Politikerna i kultur- och fritidsnämnden sa – som väntat – ja till Fast Partners förslag till ombyggnad av Strömvallen. Men miljöpartiets ledamot reserverade sig mot beslutet.

Annons

Majoriteten av politikerna tycker därmed att det är okej att riva den gamla läktaren och bygga en ny fotbollsarena, hotell och kongressanläggning.

– Vi kommer att behöva bygga en ny fotbollsarena och renovera Strömvallen, det kommer att bli en annan kostnad men vi får en ökad kostnad oavsett hur vi gör, säger Max Hebert (V).

Miljöpartiets invändningar handlar mestadels om det ”betydande ingrepp” i miljön vid Stadsträdgården, Konserthuset och Strömvallen som det mest omfattande alternativet skulle innebära.

– Det gäller områdets karaktär, en fantastisk miljö och Gävlebornas vardagsrum där man vill bygga en fotbollsarena, en kongressbyggnad och kanske till och med ett hotell. Vi tycker att det finns för mycket osäkerhet eftersom vi inte har sett någon skalenlig modell, säger Dan Lorén, ledamot i kultur- och fritidsnämnden (MP).

Därmed är samrådet avslutat för den här gången och frågan om Strömvallens framtid ligger åter på kommunstyrelsens bord. Innan ett planarbete kan påbörjas ska kommunfullmäktige godkänna ett alternativ.

Mer läsning

Annons