Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Briggen Gerda till Kronofogden

Föreningen Briggen Gerda missade juni månads inbetalning till Skatteverket. Nu har föreningen fått en betalningsanmärkning och krav från kronofogden på totalt 56 105 kronor.

Annons

– Det låter inte sannolikt. Jag tror inte att vi ligger efter med betalningarna och vi har ju pengar, säger föreningens ordförande Berndt Adetoft.

Men, enligt både Kronofogden och Skatteverket har föreningen nu dragit på sig en betalningsanmärkning. Skatten skulle ha varit betald den 12 juni och en påminnelse från Skatteverket gick ut i början av juli.

Det är inte första gången som föreningen har registrerats hos Kronofogden. Senast förra året var det ett dykeri som krävde föreningen på dryga 6 000 kronor, året innan dess var det renhållningstjänster på dryga 2 000 kronor som hamnade hos Kronofogden och 2006 var närmare 30 000 kronor i försäkringspremier obetalda så pass länge att ärendet gick till Kronofogden.

Senast den 17 augusti måste föreningen ha betalat den missade skatten, annars går ärendet vidare för en eventuell indrivning.

Mer läsning

Annons