Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britta från Gävle tog sin andra seger i Eurovision

/

Britta Bergström från Gävle var med och körade åt Måns Zelmerlöw när Sverige på lördagen vann Eurovision Song Contest efter en rafflande final. Trots att hon redan vunnit en gång tidigare var det något alldeles extra den här gången.
– Det var så spännande att vi hade hjärtklappning allihopa, säger hon.

Annons

Första gången som Britta Bergström var med och vann Eurovision Song Contest var 2012 när hon körade till Loreen. Då kändes segern mer självklar än lördagens vinst med Måns Zelmerlöw.

– Ett tag kändes det som Ryssland hade för stort försprång men sen tvärvände det när de fick en nolla och vi fick ett klassiskt försprång. Det var lite som en skidtävling där vi plötsligt drog, säger Britta Bergström.

Britta Bergström kommer ursprungligen från Gävle och för den uppmärksamma tittaren är hon en välkänd körsångerska. Förutom att ha backat upp stora delar av den svenska artisteliten har hon också medverkat i tv-produktioner som "Så ska det låta", "Idol" och "Melodifestivalen". Att få vara med och ta hem Eurovision Song Contest för en andra gång smäller dock ganska högt.

– Att få vara med en gång med Loreen, bara det får man vara nöjd med och sen att det blev två. Det känns jäkligt kul att få bärga det här guldet två gånger, säger hon.

Hur var känslan när ni förstod att det här går hem?

– Fullständigt omtumlande och vi var som en skock får någon släppt ut. Vi skulle upp på scenen men ingen visste vad vi skulle göra om vi vann och alla sprang åt olika håll.

Efter vinsten blev det ett stort firande med alla i det svenska teamet men Britta Bergström hann inte med mer än några timmars firande då hon satt på ett plan hem till Sverige tidigt på söndagsmorgonen och det är genast dags för nya jobb.

– Jag har precis landat och om ungefär 45 minuter börjar jag repetera inför "Så mycket bättre" som jag ska iväg på. Det känns helt surrealistiskt, jag vet inte hur den här dagen ska gå men jag har sagt till bandet att jag sitter i passagerarsätet och bara åker med, säger hon med ett skratt.

***

SE OCKSÅ:

Britta Bergström gästar Veckans Juvel

Mer läsning

Annons