Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunnsgatan 63:s ägare vill gå vidare

/
  • Nu säljs Brunnsgatan 63. Ägarna vill göra något annat, berättar ekonomichefen Magnus Lindblom.

Restaurangen Brunnsgatan 63 vid Södermalmstorg i Gävle är till salu.
– De som driver restaurangen känner att de vill gå vidare och göra nånting annat, säger Magnus Lindblom, ekonomichef och delägare i restaurangbolaget.

Annons

I det läget vill inte heller Lindblom, som till vardags jobbar som IT-konsult i Stockholm, vara med längre.

Han medger att också de ekonomiska problemen påverkat beslutet.

– Det har ju varit tuffa år. Det är lättare att bryta upp när det inte går riktigt så bra som vi hade hoppats.

Flera personer som är intresserade av att köpa rörelsen har hört av sig.

– Vi förhandlar med framförallt två intressenter, säger Magnus Lindblom.

– Under våren.

De nuvarande ägarna tänker fortsätta att driva restaurangen.

– Man kan också tänka sig någon annan verksamhet i lokalen. De vi förhandlar med planerar restaurangverksamhet, säger Magnus Lindblom.

På senare tid har Kristoffer Blank börjat laga mat och servera i samband med arrange-mang vid Gasklockarna. Detta sedan Helena Fröhler slutat för att ägna mer av sin tid åt restaurangen vid Strandbaden i Årsunda.

Om krogverksamheten i Gasklockarna kan byggas ut eller om han har andra projekt på gång vill Kristoffer Blank inte yttra sig om.

– Det får visa sig längre fram, säger han.

Arbetarbladet har tidigare berättat om Brunnsgatan 63 och dess problem att få ekonomin att gå ihop. Ända sedan starten 2005 har bolaget gått med förlust. I höstas gick det dock bättre än tidigare, trots begynnande lågkonjunktur.

– Vi ser vissa tendenser på lågkonjunktur under våren. Vi har inte färre gäster men de som kommer kanske äter färre rätter och tar ett glas mindre. De verkar hålla lite hårdare i plånboken, säger Magnus Lindblom.

Mer läsning

Annons