Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busstrafiken kör - men är försenad

En skolbuss i Hedesunda körde fast och i byarna utanför Sandviken var det i princip oplogat.

Även i busstrafiken ställde vädret till stora problem på fredagsmorgonen.

Annons

X-trafik rapporterade på fredagsmorgonen på sin hemsida att alla busslinjer i Gästrikland körs, men att många är försenade.

- Nu håller man väl på att få undan snön på både större och mindre vägar och det gör ju att trafiken får bättre förutsättningar. Och vi går ju mot ett läge där snöfallet skulle upphöra så att till eftermiddagen ska väl trafikläget kunna stabilisera sig, säger X-trafiks vd Matts Hildebrand, på fredagsförmiddagen.

Stadsbussarna i Gävle meddelar att alla deras busslinjer är i trafik, men att resenärer får räkna med mindre förseningar under fredagen.

Wallners Buss, som kör skolbussar i Hedesunda, körde fast i en snödriva med en av sina bussar. Händelsen inträffade strax före klockan åtta på morgonen. Företaget skickade dock dit en till buss som kunde ta de cirka tio barnen in till Hedesunda skola.

– Det har varit ganska mycket krångel med ett antal bussar. Vid älven ned mot Sevallbo gick det inte att ta sig fram, där satt ett antal fordon fast. Framför allt är det drivbildningen som ställer till problem, säger Maria Wallner på Wallners buss.

Företaget kör även linjetrafik från Åshammar och Gästrike-Hammarby. På de vägarna var det i princip oplogat i morse, vilket ställde till stora problem.

Mer läsning

Annons