Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygger boende för studenter

/
  • Sarah Winberg får betala fyratusen kronor i månaden och storleken ligger på 21 kvadratmeter.
  • Gävle studentbostäder bygger och 168 lägenheter som blir klara till höstterminen.
  • Svenska studenthus bygger 95 lägenheter för studenter.
  • Sarah Winberg flyttade in i sin nyproducerade lägenhet i februari. Till hösten kommer det att finnas 263 nybyggda studentlägenheter i Kungsbäck vid högskolan.
  • Nya bostadsområden för studenter växer upp vid högskolan.
  • Lägenheterna lyfts upp och sätts ihop till ett trevåningshus.

Det byggs för fullt vid Kungsbäck – 263 sprillans nya studentlyor.
I höst kommer nästan 500 studenter kunna bo granne med högskolan.
– Vi hoppas att det ska finnas bostäder till alla, säger kårordförande Jessica Klahr.

Annons

Klädd med rödmålad träfasad och upphängd med kedjor i byggkranens arm svävar en lägenhet i luften vid Kungsbäck. Lägenheten, eller "modulen", är färdig inuti och sätts ihop på plats. Det som byggs nu är den sista av de tre huskropparna som tillsammans bildar en slags hästskoform på totalt 95 lägenheter.

I januari stod ett tvåvåningshus färdigt med tjugo lägenheter på 21 kvadratmeter vardera. Det andra huset är också färdigt och ska slutbesiktigas och under torsdagen kom det tredje och sista huset med långtradare från S:T Anna hus i Valdermarsvik.

Sarah Winberg som läser andra året av tre på fastighetsmäklarprogrammet flyttade i februari in i det nybyggda huset på vid högskolan.

– Jag trivs bra. Det är skönt att det är nyproducerat och att det ligger nära skolan framför allt, säger Sarah Winberg.

Ett stenkast därifrån, också det vid Kungsbäcksvägen, byggs det också. Det blir 168 studentbostäder som är klara för inflyttning till hösten.

I höst kommer närmare 500 studenter att bo i studentlägenheter vid högskolan i Gävle, både i det gamla området vid Midgård, som håller på att rustas, och i det nya på Kungsbäck.

– Det är jättepositivt med ett levande campus och vi har jobbat mycket för att det skulle byggas fler studentlägenheter, säger Jessica Klahr ordförande för Gefle studentkår.

Mer läsning