Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov för hälsocentral överklagat

En granne har överklagat bygglovet för den nya hälsocentralen i Valbo. Länsstyrelsen ska nu pröva ärendet, men byggherren räknar inte med att det ska medföra några förseningar.

Annons

– Eftersom det inte finns någon grund för överklagan räknar vi med att det inte går igenom, säger arkitekten Jonas Dahlsten.

Som Arbetarbladet tidigare har berättat ska företaget Valbo hälsofastigheter bygga en ny hälsocentral i Valbo på den tomt där Mios gamla möbelaffär står i dag.

En privatperson som bor granne med tomten har dock överklagat bygglovet.

Enligt grannen skulle den nya byggnaden bli för hög och ha störande insyn i grannfastigheten från väntrum.

Grannen oroar sig även för att trafik och buller ska öka i området och att en carport kan hamna för nära Stiftelsevägen.

I kommunens svar på överklagan hävdar man att byggnadshöjden blir 7,5 meter, vilket är under detaljplanens tillåtna nio meter.

Ett fläktrum kommer att sticka upp högre, men det påverkar inte byggnadshöjden, enligt kommunen som även skriver att det inte ska bli någon insyn från väntrum.

Den enda ändringen av ritningarna som gjorts är att carporten för personalens bilar är flyttad längre in från vägen.

Länsstyrelsen ska nu pröva ärendet och har i normala fall en handläggningstid på omkring fyra månader.

Byggplanerna för den nya hälsocentralen, som tidigast är tänkt att stå klar i slutet av året, försenas dock inte av överklagandet.

– Eftersom ritningarna stämmer överens med detaljplanen räknar vi med att överklagan inte går igenom, säger arkitekt Jonas Dahlsten.

Han förstår att man kan känna oro för att trafiken ska öka, men påpekar att bullret snarare borde minska eftersom de tunga lastbilar som levererade varor till Mio försvinner.

Mer läsning

Annons