Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carina företräder de drabbade i branden

/

Målsägandebiträde Carina Abrahamsson ska företräda de runt 150 drabbade hotell- och hyresgästerna i den kommande rättegången. Men än så länge vet hon inte riktigt vilka.

– Vi håller just nu på att sammanställa vilka som är målsägande. Jag kommer att företräda privatpersoner och inte exempelvis försäkringsbolag eller hotellet, förklarar hon.

Annons

– Det är ett jäkla jobb att framställa det här. Jag tror att det kommer att handla om fler än 150 personer, men det är inte fastställt.

Hur höga skadestånd hon ska kräva vet hon ännu inte.

– Jag har ännu inte varit i kontakt med de målsägande. Men de har blivit tvungna att lämna sina hotellrum eller bostäder mitt i natten under skakande omständigheter. Sedan vad man har fått för skador... men jag har ingen egentlig information om detta i nuläget.

Carina Abrahamsson var även målsägandebiträde i det uppmärksammade Svarte Jägaren-målet då också många hyresgäster drabbades av branden.

– Det vi gjorde då var att vi kallade alla drabbade till ett stormöte där jag, polisen, hyresvärden och brottsofferjouren informerade om vad vi kan göra och kommer att göra. Det var väldigt värdefullt för alla inblandade. Det ska vi dra lärdom av och köra vidare på nu, säger hon.

Mer läsning

Annons