Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CC-Puben får egen gala – ska rädda musiklivet

/
  • CC-puben eldhärjades svårt 27 februari när en fritös tog eld i köket.

En två dagar lång gala på Gasklockorna ska hållas till förmån för CC-Puben som eldhärjades i slutet av februari. Nu hålls ett manifest för livemusiken i Gävle.
– CC-puben i sig är en försäkringsfråga, det här går till musikverksamheten som finns runt stället, säger Mikael Hyvärinen hos medarrangören Studiefrämjandet.

Annons

LÄS OCKSÅ: Brand på CC-Puben

Det är CC-pubens vänner som presenterar galan "The Show Must Go On" i ett pressmeddelande under måndagen. Det är under påsken som välgörenhetsgalan ska hållas i Stora Gasklockan, Långfredagen och Påskafton.

I pressmeddelandet skriver föreningen:

LÄS OCKSÅ: Ägarna efter branden på CC-Puben

"Den lokala scenen för livemusik är någonting mycket viktigt. Både tillresta och lokala artister ger ett levande musikliv i Gävle. Därför arrangeras välgörenhetsgalan i Stora Gasklockan där Gävles musiker och musikälskare tar tag i manifestet att livemusik är något att försvara och bevara. Det är ett sätt att visa vad livemusiken betyder för Gävle."

Entrébiljetterna kostar 100 kronor eller valfri summa uppåt och det kommer vara 18-årsgräns. De artister som kommer att uppträda är bland andra Greybeards, Northern Ladies, Mass Diversity och MOTH. Fler bandsläpp tillkommer, meddelar man via pressmeddelandet.

– Det är bland annat några band som blev av med sin spelning i och med branden, säger Mikael Hyvärinen på Studiefrämjandet.

Studiefrämjandet och Gasklockorna är medarrangörer till galan. CC-pubens vänner kom till för att samordna eventuella hjälpaktioner efter branden bättre.

– Det började ju direkt efter branden dyka upp ett antal förslag till initiativ på Facebook och dylikt. Det kändes dock mer rättvist att Lennart och Regina (Vallanger, ägarna till CC-puben reds.anm.) också fick lite insyn i vad som planeras.

Pengarna som samlas in under galan går inte till CC-puben direkt, det är i första hand ett försäkringsärende konstaterar Mikael Hyvärinen.

– Nej, det kommer inte gå till ett nytt kök eller nya stolar – utan till musiklivet som drabbades hårt av branden.

Så vilka får ta del av pengarna som samlas in?

– Alla band som vill spela i Gävle.

Och hos vem kommer pengarna ligga och vänta?

– Det här är nytt och vi har två veckor på oss att få ihop det. Alla detaljer är inte klara än men kanske hos oss på Studiefrämjandet, exempelvis.

LÄS MER: Oro hos lokala musiker efter CC-branden

Mer läsning

Annons