Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ceballos kandiderar till språkrörspost

/

Den före detta Gävlepolitikern Bodil Ceballos tackade under torsdagen ja till att bli nominerad som språkrörskandidat för Miljöpartiet.

– Det var ett svårt val, säger Bodil Ceballos.

Annons

Bodil Ceballos var en av de tre personerna som under torsdagen tackade ja till att nomineras som språkrörskandidat.

Nomineringar kan göras fram till den 15 januari, sedan väntar en intensiv diskussion i Miljöpartiets valberedning innan namnen på de två nya språkrören blir klara i slutet av mars nästa år.

Fått förfrågan i ett år

Under ungefär ett års tid har Bodil Ceballos från olika håll fått förfrågningar om hon inte skulle försöka bli nytt språkrör.

– Många känner ett förtroende till mig. Jag har varit aktiv länge och hela tiden varit mån om att träffa miljöpartister över hela landet, säger Bodil Ceballos.

Hon funderade länge innan hon till slut bestämde sig för att ställa upp som språkrörskandidat.

– Som språkrör hamnar man väldigt mycket i fokus och måste vara beredd att offra delar av privatlivet. Jag blev nyligen farmor och det vill jag få tid till att vara också.

Redan granskad

Att hela tiden vara mediegranskad, är det något som skrämmer dig?

– Det var inte det svåraste att ta hänsyn till. Redan nu är jag granskad och går jag ut på puben är det alltid någon som ställer frågor, speciellt i Gävle.

Hur skulle du skilja dig från de nuvarande språkrören?

– Genom att åka runt mycket till de olika lokalavdelningarna och föra dialog med medlemmarna. Jag skulle också vilja synliggöra att vi inte bara är ett storstadsparti. Satsningen på landsbygden är viktig. Den kan utvecklas med satsningar på småföretagare och kollektivtrafik.

Skulle du kunna tänka dig att samarbeta med alliansen?

– Ja, i vissa frågor. Bland annat när det gäller asyllagstiftning och arbetskraftsinvandring.

Fler som tackat ja

Förutom Bodil Ceballos svarade också Åsa Romson från Stockholm och Gunvor G Ericson från Katrineholm under torsdagen ja på frågan om de vill nomineras till språkrör för Miljöpartiet.

Enligt Bodil Ceballos är det fler som tackat ja, men de har ännu inte velat gå ut med det offentligt.

Mer läsning

Annons