Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ceballos nöjd med valet

/

Gustav Fridolin och Åsa Romson föreslås bli nya språkrör för Miljöpartiet. Riksdagsledamoten Bodil Ceballos (MP) från Gävle har själv kandiderat till posten.

– Jag tycker att det är två väldigt bra kandidater, säger hon.

Annons

Miljöpartiets valberedning föreslog på tisdagen att Gustav Fridolin och Åsa Romson väljs till nya språkrör efter de nuvarande språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Anders Wallner föreslås bli ny partisekreterare. Om de föreslagna kandidaterna kommer att väljas av partiet avgörs på Miljöpartiets kongress i maj i Karlstad.

– Gustav och jag är ganska lika när det gäller vilka frågor vi är intresserade av, båda tycker att migration och internationella frågor är viktiga. Så jag tror att Åsa Romson som är bra på miljöfrågor kommer att bli ett jättebra komplement till Gustav, det är bra att de är olika. Om de väljs tror jag att det kommer att bli jättebra, säger Bodil Ceballos.

Hon har själv kandiderat till språkrörsposten.

– Jag kandiderar fortfarande till partistyrelsen. För jag vill vara med och påverka och nu när mina barn är vuxna så har jag mer tid att ta på mig ett sådant uppdrag, säger Bodil Ceballos.

Mer läsning

Annons