Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefernas debattartikel om ambulansen får hård kritik: "Man gaddar ihop sig mot personalen"

/
  • Stig Zettlin (SVG) är kritisk till att cheferna skriver debattartiklar och tar ställning mot de anställda.
  • Regionrådet Eva Lindberg (S) håller med om att det generellt är olämpligt att chefer går ut med debattartiklar.

Cheferna som öppet gått ut och tagit ställning för att ambulanspersonalen ska jobba jour får nu hård kritik.
– Man går ut kollektivt och ger sig på underställda på ett ytterst olämpligt sätt, säger Stig Zettlin, Sjukvårdspartiet.

Annons

Sparförslaget som innebär att ambulanspersonalen på nätterna inte ska få vanlig lön utan i stället ha jour har väckt heta känslor inom ambulansen. Minst sju anställda – enligt ambulansfacket Alarm så många som 18 – har sagt upp sig i protest.

I samband med det gick ett 20-tal chefer inom Region Gävleborg ut i ett öppet brev där de tog ställning för jourförslaget och argumenterade varför det borde införas.

Läs mer: Vi stöder förslaget om jourtjänstgöring

Ett agerande som nu upprör Sjukvårdspartiet.

– Man har trampat över gränsen för vad som är acceptabelt. Man gaddar ihop sig mot personalen och det är väldigt olyckligt, säger partiets regionråd i opposition Stig Zettlin.

Får inte chefer uttala sig?

– Jo, men här ger man sig offentligt ut och har synpunkter på en annan chefs verksamhetsområde, som man inte har något att göra med. Det är också olyckligt eftersom personalen känner sig kritiserad och det skapar en vi och dom-känsla i organisationen där chefer ställs mot personalen i stället för att man gemensamt jobbar mot samma mål.

Läs mer: 18 anställda på ambulansen uppges ha sagt upp sig i protest

Högst ansvariga regionrådet Eva Lindberg (S) vill inte kritisera debattartikeln i sig men håller med om att chefer ska vara försiktiga med hur de uttalar sig.

– Alla våra anställda på alla nivåer har rätt att uttrycka sin syn på saker och ting men man kan diskutera när det är lämpligt att göra det som chef och ledare. Jag tycker inte generellt att man som chef ska göra debattartiklar, speciellt inte under en pågående process.

Varför inte det?

– När man gör förändringar är det viktigt att man tillsammans får diskutera igenom fördelar och nackdelar och då är det bra om andra håller sig utanför. Det här är en besvärlig fråga och då är det bra om den får processas i lugn och ro, säger Eva Lindberg (S).

Läs mer: Vad händer när ni behöver en ambulans?

Mer läsning

Annons