Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christian och Ola tror på Stora Vall

/

De nya krögarna på Stora Vall tror att de ska lyckas trots den tidigare ägarens svårigheter att få ekonomin att gå ihop.
– Det här är en pärla i Gävle. Det gäller att ta vara på inramningen och miljön på rätt sätt, säger Ola Tigerstrand och Christian Wallmark.

Annons

För några månader sedan blev de kontaktade av Gävleföretagarna Rickard Zetterberg och Ola Sandström som i våras köpte fastigheten av kommunägda Gavlefastigheter.

I onsdags var alla papper påskrivna och Tigerstrand och Wallmark kunde ta över nycklarna.

Samma modell

 

De öppnade genast med luncher och beställningar, samma modell som gällde tidigare när Kai Johansson drev krogen.

– Vi förnyar successivt, säger Christian Wallmark.

Golven ska slipas, tapeter bytas och väggar och tak få lite ljusare färger.

– Men vi ska behålla charmen som finns i huset, säger Ola Tigerstrand.

K-märkt hus

 

Huset är k-märkt och därför får de inte bygga om hur som helst. Men det behövs inte heller för att locka gäster, menar de båda krögarna.

Om några månader utökar de troligen med kvällsöppet några dagar i veckan. De pekar bland annat på promenadavståndet till Strömvallen och utsikten över Gavleån och Boulognern.

– Potentialen är stor. Det gäller bara att lyfta fram den, säger Christian Wallmark.

De driver sedan tidigare restaurangerna i Teknikparken och på Lantmäteriet. I viss mån kan personalen få flytta runt mellan ställena.

Ola Tigerstrand och Christian Wallmark utbildade sig till kockar på restaurangskolan i Sandviken för tolv år sedan.

– Det gäller att inte tumma på någonting, säger de om vad som krävs för att lyckas.

Christian Wallmark

Mer läsning

Annons