Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas Ohlson öppnar i Valbo

I vinter öppnar Clas Ohlson i Valbo köpcentrum. Samtidigt görs flera förändringar i varuhuset. Coop Forum bygger om och Mekonomen flyttar ut.

Annons

Prylkedjan Clas Ohlson ska öppna 20 nya butiker i Sverige. En av dem placeras i Valbo köpcentrum.
– Vi når inte alla kunder med butiken i city. Så för oss är det viktigt att ha två stycken i Gävle. I dagsläget finns ingen bättre plats än i Valbo, säger Bo Heyman, etableringschef vid Clas Ohlson.

Kedjan kommer att etablera sig på en drygt 1 400 kvadratmeter stor yta som i dag utgör en del av Coop Forum.

Coops varuhuschef Johan Nilsson förklarar:
– Av den ytan är tusen kvadratmeter vårt gamla lager som vi försökt hyra ut ett tag. Resten är en del av den butik vi har i dag. Men vi kommer inte att minska vårt utbud utan vi utökar  istället genom att ta över lokalerna intill oss, där Mekonomen finns i dag.

Johan Nilsson är mycket nöjd med lösningen.
– För oss är det positivt att får en sådan granne som Clas Ohlson.

Mekonomen i sin tur bommar igen sin butik 19 juni. I stället ska bildelskedjan lägga krutet på sina butiker i Gävle och Sandviken.
– Det är för höga hyror för oss i Valbo köpcentrum. Så vi väljer att inte förlänga vårt kontrakt, säger Magnus Lorvi, affärschef för Mekonomen i Valbo och Sandviken.

Sju anställda förlorar jobbet när Mekonomen stänger. Några av dem får fortsatt arbete vid butiken i Sandviken.
Med Clas Ohlson kommer dock nya arbetstillfällen till Valbo. 15 personer ska anställas. Enligt Bo Heyman har butiken i Gävle varit en succé - trots att vissa av kedjans butiker haft det svårt i sviterna av lågkonjunkturen.
– Det är fortfarande skakigt på marknaden. Inte alls så att vi har dålig lönsamhet, men det går upp och ned i butikerna.

Med de nya butikerna kommer Clas Ohlson att finnas på 70 platser i Sverige och kedjan finns dessutom etablerad i Norge, Finland och Storbritannien.

Mer läsning

Annons