Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans och sång när Kristinelundsgården firade 30 år

/
  • trivs. Ola Andersson bor sedan ett år tillbaka i en av Kristinelundsgården 85 lägenheter. Han deltar gärna i aktiviteterna på boendet, som kaféverksamhet med musik eller tidningsläsning. ”Det är bra här, de är bra allihop”, säger han.
  • kaffe och avec. Jubileumsdagen till ära serverades det sherry till kaffet, och Britt Persson tackade ja. Sigbritt Larsson från PRO Bomhus har hjälpt till på dagverksamheten på Kristinelundsgården i fem år. ”Man får så mycket tillbaka”, säger hon.
  • kalas hela dagen.  Kristinelundsgården i Bomhus öppnades för 30 år sedan. Jubileet firades hela dagen, och till eftermiddagskaffet bjöds det såväl tårta och sherry som underhållning. Barbro Olofsson såg på när Vajlet Danielsson och Dan Fältström med flera från PRO Bomhus underhöll med dans.
  • dagliga aktiviteter. Anita Valente Costas, verksamhetschef för Kristinelundsgården talar varmt om samarbetet med PRO, Röda Korset, kyrkan och hembygdsföreningens friviliginsatser. ”I stort sett varje dag har vi någon aktivitet här”, säger verksamhetschefen Anita Valente Costas.

Äldreboendet Kristinelundsgården i Bomhus firade 30 årsjubileum i går med tårta, supé och massor av underhållning.

Annons

– Jag vet att ni tar vara på tillfällen att fira, sa Vivi-Anne Sundqvist, omvårdnadsnämndens tidigare ordförande i sitt tal.

Flaggan var hissad och restaurangen pyntad med blågula ballonger när det bjöds tårta, sherry, dans och sång till eftermiddagskaffet.

– Ni skulle ha varit här imorse, då var det fullt här. Nu är det nog en del som vilar efter maten, och så är det ju prinsbröllop på tv, sa verksamhetschefen Anita Valente Costas.

Sedan ett år tillbaka bor Ola Andersson i en av de 85 lägenheterna i Kristinelundsgården. Han deltar gärna i aktiviteter och trivs på boendet.

– Det är bra här. De är bra allihop, och de är bra på att laga mat, säger han, och berättar att han gillar tidningsläsningen med PRO, en av många återkommande aktiviteter inom Solglimtens verksamhet.

Behov av renovering

30-årsfirande i all ära, men byggets ålder medför också åldertecken. Kristinelundsgården är i behov av renovering och ombyggnad. Lägenheterna och framför allt badrummen behöver byggas ut.

– Toaletterna är bedrövliga för personalens arbetsmiljö, säger Anita Valente Costas.

Kristinelundsgården är ett av fem boenden som omvårdnadsförvaltningen pekar ut behöver rustas, men något tidsplan för investeringarna finns ännu inte.

Mer läsning

Annons