Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De anhållna är tidigare dömda för rån

/

De två män, 26 och 29 år, som sitter anhållna misstänkta för rånet mot Nordea är tidigare dömda för rån.
– Vi utgår ifrån att det har uttalats ett hot och att de har haft något tillhygge eller vapen, säger Therese Stensson, som leder förundersökningen.

Annons

Männen är skrivna i Västerås och har båda ett kriminellt förflutet. Den äldre av dem, 29-åringen, dömdes 2004 av Svea hovrätt för rån. Även 2002 dömdes han för rån och en rad andra brott; misshandel, olaga hot, narkotikabrott, övergrepp i rättssak och våld mot tjänsteman.

26-åringen dömdes 2002 av Västmanlands tingrätt för rån och grov olovlig körning.

Efter ett inledande förhör beslutade kammaråklagare Therese Stensson att anhålla de båda männen på sannolika skäl misstänkta för rån.

– Det grundarna sig på uppgifterna att de har tagit sig in i banken, och i nuläget utgår vi från att det har uttalats ett hot och att de har haft något tillhygge eller vapen, säger kammaråklagare Therese Stensson.

De två misstänkta begärde att ha försvarare med vid de fortsatta förhören, och enligt uppgifter till Arbetarbladet hölls inga ytterligare förhör under tisdagen.

Vid rånet fick männen med sig ett par kassetter från banken, men polisens presstalesman Hesam Akbari uppger att det inte fanns några pengar som skulle kunna komma från banken i dem.

En av de personer som höll fast den ene rånaren tills polisen kom fick sannolikt ett slag riktat mot sig.

Mer läsning

Annons