Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De cyklade ikapp med vasaloppsvinnaren

/
  • KUL! Lina Blomqvist laddar inför cykelsäsongen.
  • YES! Stikkan Eriksson och övriga deltagare i Korpens Vasaloppspinning applåderade sig själva och Daniel Tynell i mål efter fyra timmar och elva minusters trampande.
  • GLADA MOTIONÄRER. Det var många skämt och glada miner när ett 40-tal cyklister på Korpen i Gävle trampade Vasaloppet i går.
  • ETT DRYPANDE GÄNG. På Korpen i Gävle trampade ett 40-tal cyklister i mål tillsammans med Daniel Tynell. Moroten till det fyra timmar långa spinningpasset var, förutom blåbärssoppa och frågesport, elitskidåkarna färd mot Vasaloppsmålet i Mora som visades på en stor skärm längst fram i salen.

Ett 40-tal cyklister trampade sig i mål tillsammans med Daniel Tynell på Korpen, en av många träningsanläggningar som arrangerade Vasaloppspinning på söndagen.
– Det är lite roligare än att ligga på soffan och kika på det hela, säger Silva Sjödin.

Annons

"Nu tycker jag vi höjer belastningen lite till och ställer oss upp", säger ledaren Anders Agstam när Daniel Tynell har några kilometer kvar till målgången i Mora. Och det är ingen som säger emot, trots fyra timmars tramp i benen reser sig alla för att spurta sista sträckan.

Spinningsalen på Korpen i Gävle dröp av svett och blåbärssoppa på söndagen. Silva Sjödin från Tierp var en av 40-talet cyklister.

– Orken finns och konditionen finns, men rumpan tar stryk av det här, säger hon.

Pojkvännen Stikkan Andersson från Borlänge cykelklubb som sitter på cykeln bredvid gör premiär i Vasaloppssammanhang.

– Det är en kul grej och det känns bra. Jag skulle tro att det slutar på mellan blir mellan 10 och 13 mil som cyklist är det en ganska vanlig sträcka.

Många av de som deltar är vana spinnare. Lina Blomqvist kör mellan tio och elva timmar i veckan.

– Jag övar inför cykelsäsongen och det är roligt att få cykla i fyra timmar. Det är en glädje att få vara här med alla andra cyklister, säger hon med ett leende strax innan målgång.

Tomas Åberg kliver av sin cykel och går fram för att fylla på med energi en sista gång. Förutom blåbärssoppa, kexchoklad, saltgurka och dextrosol bjöd ledarna Sofia Haglund, Caroline Alm och Anders Agstam även på frågesport under färdens gång.

Mer läsning

Annons